Is uw airco in goede conditie?

Het kan een lange hete zomer geweest zijn of een koude en vochtige winter. In beide gevallen heeft u airconditioning het in het tegenwoordige klimaat hard te verduren. Het is dan ook zeer verstandig uw airco-installatie te laten controleren om zeker te zijn van een optimale werking. Alleen dan kunt u het binnenklimaat instellen dat u wenst en genieten van het rijden in uw auto, wat de buitentemperatuur ook is.

De airconditioninginstallatie zorgt voor een optimaal klimaatcomfort tijdens het autorijden – 12 maanden per jaar ! De temperatuur in het voertuig is aangenaam constant. Hierdoor blijft u langer geconcentreerd en bereikt u veilig uw bestemming.

Voor uw veiligheid biedt de airconditioninginstallatie echter nog meer. Naast de aangename verkoeling op hete dagen zorgt de airconditioning er ook voor dat de lucht in het interieur snel wordt ontvochtigd. Dit betekent dat de ruiten sneller worden ontwasemd. Een bijzonder aangenaam neveneffect is dat de ontvochtigde lucht in het voertuig verdraagzamer en daardoor beter voor uw gezondheid is. Evenals uw auto heeft ook uw aircosysteem regulier onderhoud nodig. Door uw airco systeem jaarlijks te controleren blijft de airco optimaal presteren en worden ongewenste reparaties voorkomen. Garage John Klein Gunnewiek is gecertificeerd en daardoor bevoegd werkzaamheden te verrichten aan uw aircosysteem.

Garage John Klein Gunnewiek biedt u totale airco service.
Anti geur behandeling
Onaangename geuren worden geneutraliseerd
Schimmels en sporenelementen die o.a. allergieën en astma kunnen veroorzaken worden verwijderd.

Airco servicebeurt

Wat gebeurt er bij een airco service beurt

  • Het koudemiddel wordt afgetapt.
  • Het filter of de droger worden indien nodig vervangen.
  • Het systeem wordt afgeperst met droge stikstof.
  • Vocht wordt met een vacuümpomp uit het systeem verwijderd.
  • Compressorolie wordt zonodig bijgevuld.
  • Alle onderdelen worden visueel gecontroleerd.
  • De verbindingselementen en de bedrading van de bedieningselementen worden gecontroleerd.
  • De airconditioninginstallatie wordt opnieuw gevuld met de door de fabrikant voorgeschreven hoeveelheid koudemiddel.
  • Het interieurfilter wordt gecontroleerd en indien noodzakelijk vervangen.
  • Het complete systeem wordt gecontroleerd op functioneren en lekdichtheid.

Airco Reparaties

Zolang de airco werkt, gaat alles goed. Zo denkt de trotse bezitter, die ervan uitgaat, dat het systeem onderhoudsvrij is. Tenslotte wordt in de onderhoudsvoorschriften van de fabrikant nauwelijks gerept over aircocontrole. Een aanzienlijke tekortkoming, want aircosystemen kunnen op basis van hun constructie geen hermetisch gesloten systemen zijn. Een onopgemerkt, maar uiteindelijk behoorlijk koudemiddelverlies is het gevolg.

Uw auto Airco-systeem verliest elk jaar ongeveer 8% van zijn koudemiddel vloeistof.